Lagom är bäst! av Berit Fahlén

När jag växte upp sa man att ”för mycket och för lite skämmer allt”. För mycket salt gör maten oätlig och för lite gör den smaklös. För mycket stolthet gör dig högmodig och för lite gör dig kanske undergiven.” Lagom är bäst” är ett annat ordspråk på samma tema. Ett så vitt jag vet genuint svenskt ord. Enligt vad jag har hört kommer det från att t.ex. ett stop med öl skulle räcka laget runt då stopet skickades runt. Det skulle räcka åt alla på ett rättvist sätt.

Vad är då ett lagom användande av sociala medier? I alla fall jag tenderar att ha telefonen till hands i allt större utsträckning. Kollar nyheterna, facebook och spelar en bana på Candy crush. Det första jag gör på morgonen och det sista jag gör på kvällen. Upptäcker att jag läser mycket mindre i böcker. Det ”lättuggade” prioriteras före det mer krävande. Vill jag ha det så?
Ett lagom användande för mig kanske skulle vara att börja och sluta dagen utan att översköljas av diverse katastrofer och olyckor! Nu när jag har semester är det en bra tid för att bryta gamla, dåliga vanor. Så nu bestämmer jag mig för mer tid IRL med mer bokläsning och uteliv! Tror det kommer kännas väldigt skönt!

Berit Fahlén PTSTA-p

Berit Fahlén

← Se alla inlägg

Dataspelsmissbruk föreligger när man skadar sig själv, andra och/eller sina relationer med överdrivet dataspelande

Kontakta oss