Ny lag om hjälp vid ”hasardspelssyndrom”!

                    Hej!

Vilken vinter det till slut blev. Detta kunde man inte föreställa sig strax för jul.

Nu är det trots allt dags att vakna till liv och ruska av sig instängdheten som en del av oss ”njutit” av under säsongen.

Det är dags att synas och höras igen!

Vi har fått en ny lag som gör att personer som kan diagnostiseras som att ha ett ”hasardspelssyndrom” kan ha rätt att få hjälp via socialtjänsten i respektive kommun. En del kommuner, bl. a. Göteborg räknar även in ”datorspelsmissbruk” som en problematik man skall fokusera på.

Hur kommunerna är förberedda på detta är okänt, men min farhåga är att det inte finns mycket till förberedelser och därmed inga resurser för de som vill ha hjälp. Såg i ett TV-program för ett tag sedan att man kan vända sig till socialtjänsten, men vart vänder dom sig sedan.

Känner till att det finns en del frivilligorganisationer, klientorganisationer, med detta är oftast precis som det låter.

TiA är ett professionellt företag som skall bedriva forskning och utbildning samt psykologiskt och socialt förändringsarbete på individ- och gruppnivå. Detta handlar i grund och botten om behandling av personer med ett datorspelsmissbruk. Vi har varit verksamma sedan 2011 och redan nu skapat oss ett namn att ha respekt för.

Vi tar gärna emot förfrågningar om utbildningar i fråga om datorspelsmissbruk och behandling för personer som har detta bekymmer.

Vi kan också hoppas på att socialtjänsterna hittar oss när dom kanske får en första kontakt.

VI KAN HJÄLPA TILL, men kan inte göra det ensamma, BARA TILLSAMMANS

Hör gärna av Er

Lasse Åhnby

← Se alla inlägg

Dataspelsmissbruk föreligger när man skadar sig själv, andra och/eller sina relationer med överdrivet dataspelande

Kontakta oss