Destruktiva beteenden som inte löser problem!

Hej
Då var det ett nytt år och vi börjar om från början igen, eller? Rullar allt på som vanligt eller har du haft tid för reflektion över om allt skall vara som det varit hittills.
Kanske lite fåfängt, men många tänker nyår som en gräns där man kan fatta nya beslut. Det som kallas nyårslöften är väl det vanligaste begreppet som förekommer. Att bestämma sig för att göra förändringar i sitt liv måste inte falla samman med nyår, men det finns en magi runt detta, och varför inte flyta med på den vågen.
Det kanske finns saker som jag gjort under 2018 och tidigare som jag vill ändra på. Ta tillfället i akt nu!
Vissa saker skapar stress och det oroar väldigt många. En del av oss klarar detta alldeles utmärkt, men en del är ordentligt oroade.
Hur väl känner vi oss själva när det gäller stress?
Eftersom det nu varit årsskifte så fundera tillbaka på det året som varit och reflektera över hur du kan göra framåt för att eventuellt kan slippa en del av stressen som du mår dåligt av.
Jag vet att det finns många ”där ute” som istället för att lösa problemet blir passiva i sin problemlösningsförmåga:
1) en del blir paralyserade och gör absolut ingenting, göra ingenting,
2) en del gör/blir överanpassade, alltså listar ut vad andra vill att dom skall göra istället för att göra det dom själva vill,
3) en del skaffar sig ett agiterande beteende, ett repetitivt mönster av ständigt samma beteende,
4) en del blir ”sjuka” eller våldsamma istället för att fokusera på att lösa problemet.
Dessa mönster kallas de 4 passiva beteendena och samtliga leder till att problem inte löses av oss och då skapar vi stress.
Denna teori är en liten del av TA-teorin, och vi som representerar TiA är alla väl utbildade i denna teori och hur man kommer ur dessa situationer.
Om du märker att de ovan beskrivna mönster finns hos dig eller någon i din bekantskapskrets, och vill ha hjälp med att komma tillrätta med detta, kan kontakta oss.
Hör gärna av Er!
Önskar
Lasse Åhnby

← Se alla inlägg

Dataspelsmissbruk föreligger när man skadar sig själv, andra och/eller sina relationer med överdrivet dataspelande

Kontakta oss